Musaca de vinete in cocota

de ianculubita in Curcan, 10 Iun 2013 | 6968 vizualizari

 

In Franta cocota,este in vas mic termorezistent,din care se serveste direct,sau mai mare cum este acesta al meu,sau chiar si mai mare.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de curcan
  • 1ceapa
  • 2catei de usturoi
  • 3rosii
  • 1/2pahar vin alb
  • 4linguri ulei+20ml
  • 2linguri smantana
  • 1lingurita chimion macinat
  • 100g cascaval
  • 2vinete
  • verdeata
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete in cocota:

Vinetele spalate,sterse,taiate pe lung in fasii subtiri,pudrate cu sare,lasate sa se scurga 10min,le tamponam apoi cu un prosop de hartie,trecem feliile prin ulei pus intr-un bol,le punem in tava pe hartie de copt apoi la cuptor 10min,timp in care se intorc,apoi se scot pe farfurie;

in tigaia cu 4linguri ulei se caleste ceapa,se adauga rosiile taiate in cubulete mici,carnea si restul de condimente;

se amesteca iar dupa ce a scazut,adaugam vinul,mai lasam sa scada bine iar dupa ce s-a racit adaugam oul batut,verdeata,potrivim de gust si dam deoparte.

Pe fundul cocotei punem rondele de rosie apoi capitonam cu felii de vinete dar sa treaca peste gura vasului;

punem pe mijloc jumatate din carne,deasupra rondele de rosii apoi felii de cascaval,restul de carne,iar rosii,cascaval,acoperim cu feliile de vinete,dam vasul la cuptor 15min,scoatem vasul si deasupra rasturnam al doilea ou batut cu smantana si mai lasam 20-30min si servim dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

cu vinetele folositi aceasta metoda daca nu le prajiti dar e nevoie sa le treceti prin ulei,altfel se usuca

2

compozitia de carne,se poate si fara calirea cepei;se amesteca totul intr-un vas apoi se pune in tigaie fara ulei cat se strange si se albeste carnea

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete in cocota" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan